Truckutbildning & Truckkort

Truckutbildning för truckkort A och B

Målet med vår truckutbildning är att utbilda truckförare med förmåga att snabbt få rätt saker på rätt plats i rätt tid och samtidigt upprätthålla en säker arbetsmiljö. Det krävs att man som truckförare kan tänka truck - inte bara köra truck.

Utbildningsintyg för truck stärker kompetensen och kan ge välbetalt jobb

Med ett utbildningsintyg för truck ökar man väsentligt möjligheterna att få jobb i Sverige. Även i våra grannländer värderas ett utbildningsintyg högt och kan snabbt ge chansen till ett välbetalt lagerjobb. Med ett utbildningsintyg stärker du din kompetens. Notera: B-körkort behövs inte för att få ett utbildningsintyg för truck. För att få köra truck krävs att du har utbildningsintyg för aktuell trucktyp och att din arbetsgivare utfärdar ett körtillstånd.

Observera att vi utfärdar endast utbildningsintyg om du genomfört ett godkänt teoriprov och för de trucktyper där du uppvisat att du har godkända kunskaper.

Typ av truckar i truckutbildningen

I kursen arbetar vi med Staplare och Låglyftare (A1-4), Motviktstruck (B1) och Skjutstativtruck (B2-3).

Undervisningsmaterial i truckutbildningen

Vi använder oss av MA-Systems undervisningsmaterial. Materialet är det mest använda i Sverige och är utvecklat tillsammans med bland annat Volvo, ABB och Handelns Arbetsmiljökommitté. Det uppfyller de krav som ställs i gällande läroplan från arbetsmarknadens parter. Vi kan även utfärda utbildningsintyg enligt TYA efter genomgången utbildning och examination.

Teoriundervisning i truckutbildningen

Den lärarledda teoriundervisningen genomför vi heldagar, måndag-tisdag. Teoridagarna avslutas med skriftligt prov.

Praktiska moment i truckutbildningen

De praktiska momenten genomförs heldagar, onsdag-fredag. De praktiska momenten avslutas med prov på de olika trucktyperna. Under de praktiska momenten måste du ha skyddsskor.

Vi följer riktlinjer i TLP 10

Truckutbildningen genomförs enligt TLP 10, Riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter. Utbildningen genomförs i våra lokaler på Atlantgatan 6 i Helsingborg

Vill du läsa TLP 10 i sin helhet finns den här »

Kommande truckutbildningar 2017:

2017
Vecka 41, 9/10-13/10
Vecka 46, 13/11-17/11
Vecka 48, 27/11-1/12

Komplettering av tidigare truckutbildning

Kontakta oss om du vill komplettera och utöka din behörighet att gälla fler trucktyper - Vi tar fram individuella lösningar som passar just dig.

Boka/anmäl intresse för utbildningsintyg för truck

Använd länken "Skicka intresseanmälan" uppe till höger på denna sida

eller kontakta Robert Andréasson tel 042-32 68 00/09, robert.andreasson@utbildarna.com

Finansiering av truckutbildning:

Truckutbildningen finansieras genom att företag, organisation eller att du privat står för kostnaden.

Kurskostnad

Truckutbildningen kostar 5 250 kr, moms inräknat. Förutom undervisningen ingår kurslitteratur, samt stort och litet intyg.
Vad gäller vid avbokning? Klicka här

Körtillstånd för truck
För att få köra truck på en arbetsplats, krävs truckkort och körtillstånd. Det är arbetsgivarens ansvar att utfärda ett körtillstånd. Detta kan även återkallas av arbetsgivaren om föraren bedöms vara vårdslös.
Här hittar ni Körtillstånd för truck»