ykb FORTBILDNING – Helsingborg & Kungsbacka

YKB fortbildning för gods- och person­transporter

Öppna utbildningstillfällen i Helsingborg och Kungsbacka!

Kommande kurstillfällen

Kursdelarna

DK1, Sparsam körning
DK2, Godstransporter
DK3, Lagar och regler
DK4, Kost och hälsa
DK5, Trafiksäkerhet & Första hjälpen

Du kan söka på den delkurs eller veckodag som du är intresserad av i sökrutan.

Det går att kombinera sökord t.ex. ”Helsingborg DK2” (utan citattecken) för att få ut alla delkurs 2 i Helsingborg.
* kurstillfällen som löper under två dagar genomförs kvällstid mellan 17.00-21.00 under två dagar. Det krävs deltagande under båda tillfällena för att delkursen ska vara slutförd.

OrtDatumVeckodagDelkurs
Helsingborg6 aprilLördagDK1
Helsingborg13 aprilLördagDK2
Helsingborg6 majMåndagDK4
Helsingborg22 majOnsdagDK1
Helsingborg25 majLördagDK5
Helsingborg28 majTisdagDK2
Helsingborg4 juniTisdagDK3
Helsingborg16 septemberMåndagDK1
Helsingborg26 septemberTorsdagDK2
Helsingborg5 oktoberLördagDK3
Helsingborg10 oktoberTorsdagDK5
Helsingborg12 oktoberLördagDK4
Helsingborg19 oktoberLördagDK1
Helsingborg30 oktoberOnsdagDK1
Helsingborg5 novemberTisdagDK2
Helsingborg11 novemberMåndagDK3
Helsingborg12 novemberTisdagDK4
Helsingborg16 novemberLördagDK2
Helsingborg30 novemberLördagDK5

Hos oss kan du genomföra alla fem YKB-modulerna intensivt. Detta innebär att du som har YKB-grundutbildning eller som tagit din behörighet innan september 2009, på kort tid kan bli klar med YKB:n för att kunna arbeta yrkesmässigt.

Vi vänder också till dig som behöver förnya din YKB-fortbildning. Du kan välja en eller flera moduler (i vilken ordning du önskar) och sedan genomföra din fortsatta förnyelse av YKB:n längre fram.

2023 uppdaterades föreskrifterna över fortbildningens upplägg och innehåll, vilket bland annat innebär att delkursernas innehåll är reglerade nationellt. Vi på Utbildarna har givetvis uppdaterat våra delkurser vilket gör att vi kan erbjuda en modern och anpassad fortbildning enligt de nya föreskrifterna.

Priser: 1600,- SKR/dag, 7500,- SKR vid bokning och genomförande av samtliga fem moduler, moms tillkommer. I priset ingår kursmaterial, lunch och fika.

För mer information och inbokning kontakta:

Andreas Sjöström, 042-32 68 00/13, andreas.sjostrom@utbildarna.com
Kirsti Berg, 042-32 68 00/11, kirsti.berg@utbildarna.com

Vi skräddarsyr även YKB-utbildning för företag, både i vårt närområde och i andra delar av landet. Kontakta oss för diskussion om genomförande och offert.

Alla förare med YKB-intyg ska gå en fortbildning för att fortsätta arbeta. Fortbildningen kan genomföras med delkurser utspritt på en femårsperiod, men kan även genomföras med alla fem delkurserna intensivt. De fem delkurserna måste vara genomförda innan ditt YKB-intyg går ut för att få fortsätta köra och du kan gå din sista delkurs upp till ett år innan ditt nuvarande intyg går ut. Har du tidigare haft YKB-intyg, eller om du tagit ditt C-körkort innan den 9 september 2009 eller ditt D-körkort innan den 9 september 2008 räcker det att genomföra en fortbildning (de fem delkurserna) för att få tillbaka ditt YKB-intyg.

OBSERVERA att även om du ej innehar Yrkestrafiktillstånd så gäller kravet för YKB. Det finns ett fåtal undantag från krav på YKB-intyg, se länk till Transportstyrelsen

Fortbildningen omfattar minst 35 timmar. Syftet med fortbildningen är att uppdatera de viktigaste kunskaperna som behövs för att utöva yrket. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på trafiksäkerhet, förarens säkerhet och rationell bränsleförbrukning.

När du gått fortbildningen så får du ett yrkeskompetensbevis. Du behöver inte göra något prov i samband med fortbildningen.

Utbildarna AB erbjuder YKB grundutbildning för godstransporter, 140 tim
Kontakta oss på tel 042-32 68 00 för mer information. Du kan också skicka ett mail till någon av nedanstående:
kirsti.berg@utbildarna.com  eller andreas.sjostrom@utbildarna.com

Läs mer om vår grundutbildning genom att klicka här

Sedan juni 2022 kan du gå din sista delkurs upp till ett år innan ditt nuvarande YKB-intyg går ut. Ditt nya YKB-intyg utfärdas då ca 10 dagar innan ditt befintliga intyg slutar att gälla.

Om du inte gått klart din fortbildning räcker det med att genomföra de återstående delkurserna. Delkurserna upphör inte att gälla förrän du har slutfört din fortbildning.

Du ska gå din fortbildning i det land du arbetar eller i det land du är folkbokförd. Om du har ett utländskt YKB-intyg och går din fortbildning i Sverige måste du inför din sista delkurs registrera ditt utländska YKB-intyg hos transportstyrelsen för att vi ska kunna rapportera in att du är klar med din fortbildning.
Det kan dra ut på tiden, allt från någon vecka till flera månader. Därför är det viktigt att vara ute i god tid. Kontakta oss så hjälper vi dig med att skicka in till transportstyrelsen om att få ditt YKB-intyg registrerat i Sverige inför din sista delkurs.

YKB Fortbildning

Välkomna till våra uppdaterade moduler i
YKB-fortbildningen!