Lagerarbete – Helsingborg

Utbildning via Komvux med truckkort och inriktning på lagerarbete, truck- och godshantering

CSN-berättigad utbildning

På uppdrag av Åstorps kommun och Yrkesvux i Skåne Nordväst genomför vi en 12-veckors lagerarbetarutbildning. Om du läser utbildningen i kombination med studier i svenska är utbildningen 16 veckor lång.

Den vänder sig till dig som vill skaffa ett utbildningsintyg för truck och samtidigt öka dina kunskaper inom området lager och godshantering.

Lär dig lager- och godshantering även med truck

Utbildningen lägger fokus på godshantering, lastsäkring, farligt gods och truckkörning. Den genomförs med en blandning av teori och praktik med tonvikt på godshantering, lastsäkring, farligt gods och truckkörning. Efter godkända prov får du utbildningsintyg för plocktruck, ledstaplare, låglyftare, motviktstruck och skjutstativtruck.

Om du saknar kunskaper på grundläggande nivå i Svenska/svenska som andraspråk söker du till utbildningen och läser svenska som andraspråk i kombination med yrkesutbildningen. Kravet är då att du är godkänd i SFI-D.

Utbildningen är även CSN-berättigad och den enda kostnaden är 550 kronor för dig som genomför utbildningen. Kostnaden är för litteratur och utdelat material samt tillverkning av truckkort.

Kurslängd: 12 veckor inklusive ca 20 dagar praktik
Kurslängd med kombination i svenska: 16 veckor inklusive ca 20 dagar praktik.


Lagerarbete

Läs mer om utbildningen på Skånevux hemsida

Du kan läsa mer om utbildningen på SkåneVux hemsida. Där kan du även hitta kontakt­information till vuxen­utbildningen i din kommun.
Läs mer om Truckförarutbildningen här.
Läs mer om Truckförarutbildningen i kombination med svenska här.

Du kan även kontakta oss på Utbildarna om du önskar mer information eller behöver stöd i din ansökan. Kontakta oss även om du vill delta på vårt informationsmöte inför varje kurs (se nedan).


Utbildning i att förankra last

Kommande kurser

2024

Kurs 2: 11 mars
Sista ansökan: 25 februari
Informationsmöte: 13 februari kl 14.00 via zoom

Kurs 3: 19 augusti
Sista ansökan: 4 augusti
Informationsmöte: 19 juni kl 14.00 via zoom

Kurs 4: 21 oktober
Sista ansökan: 6 oktober
Informationsmöte: 18 september kl 14.00 via zoom

Plats för informationsmöte:Informationsmötet genomförs digitalt via Zoom. Meddela oss därför om du vill vara med via mejl: info@utbildarna.com
Ansökan
: Du ansöker digitalt till utbildningen med hjälp av BankID på SkåneVux hemsida.
Önskar du hjälp med din ansökan, eller har frågor om din ansökan kontaktar du i första hand en studie- och yrkesvägledare i din kommun.
Får tu inte tag på en studie- och yrkesvägledare, kontakta oss så hjälper vi dig vidare: info@utbildarna.com I 042-32 68 00


Får du inte tag på en studie- och yrkesvägledare i din kommun?
Kontakta oss så ska vi hjälpa dig att fylla i din ansökan: info@utbildarna.com I 042-32 68 00